8 λογοι που μισω το καλοκαιρι




(πηγή:  http://teapotsandroses.tumblr.com/post/121297794234)
 Καλοκαίρι. Ναι μπράβο σε σένα που χαίρεσαι και μετράς μέχρι και τα δευτερόλεπτα για να έρθει, να πας στην παραλία, τα νυχτοπερπατήματα, κλπ κλπ αλλά για μένα και ελπίζω και για πολλούς άλλους, αυτή η εποχή είναι ένας εφιάλτης που δεν περνάει με τίποτα… 

(πηγή:  https://giphy.com/eve_channel/)
 Οι λόγοι που με κάνουν να τρέμω στη σκέψη του ερχομού της είναι πάρα πολλοί και αν αρχίσω δεν θα τελειώνω δίνοντας φυσικά έμφαση σε κάποια περισσότερο. Παρακάτω είναι κάποιοι από τους ατελείωτους λόγους που το καλοκαίρι για μένα είναι κάτι παραπάνω από μισητό:   
1.      Η αφόρητη ζέστη

(πηγή:  https://rebloggy.com/post/gif-illustration-girl-summer-design-animated-animation-beer-animated-gif-digital/93136847375)
 Ακόμα και σε σένα παιδί του καλοκαιριού, αυτό πρέπει να το ομολογήσεις πως είναι ένα μέγα βάσανο. Να μην μπορείς να πας πουθενά γιατί θα λιώσεις πάνω στην άσφαλτο, να κοντεύεις να βγάλεις και το ίδιο σου το δέρμα μένοντας μόνο κόκαλα μαζί με το μαγιό. Και ας μην ξεχάσουμε το βραδινό καύσωνα, αυτόν που σε αφήνει να σπαρταράς σαν ψάρι έξω από το νερό από τον ιδρώτα στα σεντόνια σου και να λούζεσαι και τρεις και λίγο με κρύο νερό που ποτέ όμως δεν είναι αρκετά κρύο ή η στιγμιαία του ανακούφισή του να παραμένει όπως προ-είπα στιγμιαία.
2.      Ο ήλιος

          (πηγή:  https://www.notey.com/blogs/gif-six-pack?page=2)                                                           
 Φυσικά και ο ήλιος κάνει καλό, φωτοσύνθεση, χαρά θεού και όλα αυτά που λένε για αυτόν όμως τα χάδια των ακτίνων του μόνο βελούδινα δεν είναι. Λίγο απρόσεχτος να είσαι τσουπ(!) έχεις τη
στάμπα-μαστίγιο-γδάρσιμο-έγκαυμα πάνω σου. Και τώρα θα μου πείτε-ναι αλλά δεν συμβαίνει πάντα αυτό, να βάζεις αντιηλιακό, μπλα μπλα μπλα δεν αντιλέγω αλλά αν είσαι πιο άσπρη από φάντασμα (σηκώνω και τα δύο χέρια ψηλά) κάτι δευτερόλεπτα να κινηθείς δίχως την προστασία του αντιηλιακού έχεις ήδη καθορισμένες τις επόμενες μερικές μέρες με τα γιαούρτια, τις κρέμες σου, τις κομπρέσες σου και το ξεφλούδισμα που μας φέρνει όλους πιο κοντά με τα αγαπητά μας ερπετά κάνοντας το Δαρβίνο να σηκώνει τα χέρια ψηλά… Και θα αναφερθώ και στο άγχος βέβαια και στην κοινωνική κατακραυγή για την ποσότητα που πρέπει να βάλω από το πανάκριβο αντιηλιακό. Αν δηλαδή για να μη με κάψει ο ήλιος πρέπει να έχω γίνει ακόμα πιο άσπρη, ένα με το χρώμα του αντιηλιακού μη με κρίνεις συνάνθρωπε…
3.      Τα κλιματιστικά
                                                       (πηγή:  https://giphy.com/mashable)
      Μη με κοιτάζεις με μισό μάτι νομίζοντας πως τα κλιματιστικά είναι σωτήρια για το καλοκαίρι, όχι δεν είναι! Έχεις πάθει τόσο βαριά ψύξη που να μην μπορείς να κουνηθείς από το κρεβάτι; Να μην μπορείς να γυρίσεις το λαιμό σου ότι μισή μοίρα για να δεις λίγο αριστερά; Να έχεις το χειρότερο βήχα και μπούκωμα ενώ έξω σκάει ο τζίτζικας; Τότε μη μιλάς. Και είναι παντού, έτοιμα να σε πετσοκόψουν γιατί κάπως έτσι αισθάνεται μετά.
4.      Όχι κλιματιστικά
(πηγή: https://storify.com/sarahbatcha/so-cal-heatwave)
      Αυτή η σχέση με τα κλιματιστικά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως σχέση αγάπης μίσους, με άλλα λόγια μαζί με αυτά δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε. Το καλοκαίρι είναι τόσο κακό που με κάνει να θέλω να πάθω την ψύξη γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να μην ζεσταίνομαι. Έτσι αναγκάζεσαι να κάθεσαι μπροστά τους, από κάτω τους, δίπλα τους, δεξιά τους και να «απολαμβάνεις» το κρύο αέρα τους ξέροντας πολύ καλά τις συνέπειες. Πλήρης μαζοχισμός.
5.      Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
(πηγή:  https://www.youtube.com/watch?v=aXMtSaXVifU&t=226s)
 Δεν θα το κρύψω ότι μένω στην Θεσσαλονίκη και έχω πάψει προ πολλού να πιστεύω στο μύθο του μετρό που θα «είναι έτοιμο» κάθε φορά σε διαφορετική ημερομηνία. Για μένα πλέον του μετρό της Θεσσαλονίκης ανήκει στην ίδια κλίμακα πραγματικότητας με τους μονόκερους (σε αυτούς λιγότερο αμφιβάλλω για την ύπαρξη τους). Για να μην τα πολυλογώ ΟΑΣΘ και καλοκαίρι είναι ο χείριστος συνδυασμός που θα μπορούσε να υπάρξει. Το στριμωξίδι, οι «μοσχομυρωδάτες» μασχάλες πάνω από την μύτη σου, η κίνηση που κάνει χελώνες να προσπερνάνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το λεωφορείο, η αδύνατη κατάβαση και η ακόμα πιο ακατόρθωτη ανάβαση από αυτό, το κλιματιστικό που δεν ανάβει ποτέ ο αγαπητός οδηγός ή που το ανάβει στο τέρμα και εύχεσαι να είχες μαζί σου το παλτό σου με κάνει να θέλω να κουλουριαστώ σε εμβρυική στάση στο μπάνιο και να κλαίω χωρίς τέλος κάθε φορά που επρόκειτο να κινηθώ με λεωφορείο.
6.      Οι κοσμοπολίτικες και θορυβώδεις παραλίες
(πηγή:  https://giphy.com/yuvaroo)
      Πες ότι θέλεις εγώ αυτό το πανηγύρι που γίνεται στις παραλίες δεν μπορώ να το αντέξω. Τα μωρά που τσιρίζουν, τα παιδιά που τρέχουν σαν δαιμονισμένα στην άμμο και δημιουργούν ένα τσουνάμι από άμμο πάνω σου, το «τακα τουκα» από τις ρακέτες, τα λαϊκά άσματα από τα ραδιοφωνάκια,.. πες με σνομπ, παράξενη ή γκρινιάρα εγώ θέλω ένα ήσυχο μέρος να αλειφτώ με αντιηλιακό και να κολυμπήσω δίχως να τρέχουν αίμα από τα αυτιά μου από τη μουσική του μπιτσμπαρίου ή της Ελληνίδας μάνας που φωνάζει τον Κωστάκη ή την Αννούλα να μην πάνε στα βαθιά για το υπόλοιπο της αιωνιότητας (γιατί έτσι φαντάζει). Χμμ θα μπορούσα να παρομοιώσω τώρα που το σκέφτομαι μία τέτοια παραλία με την κόλαση… ξέρω τώρα τι με περιμένει στην αιώνια καταδίκη μου(!)
7.      Τα κουνούπια και λοιπά θανατηφόρα πετούμενα
(πηγή:  https://giphy.com/kclogg/)
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που μεταλλάσσομαι. Γίνομαι ένας κόκκινος πουά Xmen, που δυστυχώς πέρα από την ανάλογη εμφάνιση δεν έχω κάποια άλλη υπεράνθρωπη ή εξωγήινη δύναμη. Από την άλλη θα με κάνουν να πιστέψω πως αρέσω πιο πολύ στα κουνούπια από ότι στους ανθρώπους από τα καυτά «φιλιά» που μοιράζουν δίχως έλεος στο κορμί μου. Μα τι τυχερή που είμαι (κλαψ).
8.      Ο ιδρώτας
(πηγή:  https://giphy.com/juliayellow/)
      Αυτή την εποχή καταλαβαίνω πως μπορείς να ιδρώσεις και να φυσικά φανεί παντού! Δεν χρειάζεται να κάνω περαιτέρω περιγραφές για το δικό σου και δικό μου καλό…
Για να ανακεφαλαιώσω το καλοκαίρι είναι πολύ απλά η χειρότερη εποχή. Αυτά λοιπόν… δεν έχω να πω κάτι άλλο.

      Καλό καλοκαίρι, καλή δύναμη και μην ξεχνάτε φοράμε αντιηλιακό και πίνουμε πολύ νερό!
(πηγή: https://giphy.com/gifs/hot-heat-blazing-xT0wlvGLHmojbeu5vq)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις